Zo verzorg je je huid in de winter!

Voordat we aan de slag gaan met de verzorging van onze huid, gedurende de wintermaanden, is het belangrijk om te begrijpen waarom onze huid verandert tijdens de winter. Als de temperatuur daalt, daalt ook de luchtvochtigheid, en dit kan zorgen voor droge lucht die het vocht uit onze huid trekt. Voeg daar de harde winterwind aan toe en je hebt het perfecte recept voor een droge, gebarsten huid.

Huidverzorging: Zo verzorg je je huid in de winter

Hydrateren, hydrateren, hydrateren!

Het sleutelwoord voor winterhuidverzorging? Hydratatie! En dat betekent niet alleen het drinken van voldoende water (hoewel dat zeker helpt), maar ook het gebruik van vochtinbrengende producten. Een dikke, voedende crème kan helpen om het vocht in je huid te vergrendelen en droogheid te voorkomen. Kijk uit naar producten met ingrediënten zoals hyaluronzuur en ceramiden, die bekend staan om hun hydraterende eigenschappen.

Zeg vaarwel tegen hete douches

Ik weet het, er is niets beter dan een hete douche op een koude winterdag, maar helaas is het niet de beste vriend van je huid. Heet water kan de natuurlijke oliën verwijderen, waardoor het droog en jeukerig wordt. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor een lauwwarme douche en vergeet niet om je direct daarna in te smeren met een vochtinbrengende crème om het vocht te verzegelen.

Bescherm je tegen de elementen

Als je naar buiten gaat, vergeet dan niet je huid te beschermen tegen de elementen. Draag handschoenen en een sjaal om je handen en gezicht te beschermen tegen de koude wind. En vergeet niet dat zonnebrandcrème niet alleen voor de zomer is! UV-straling is ook aanwezig in de winter, dus het is belangrijk om je te beschermen met een breed spectrum zonnebrandcrème.

Vergeet je lippen en handen niet

Je lippen en handen kunnen vaak over het hoofd worden gezien, maar ze hebben net zo veel aandacht nodig als de rest van je huid. Zorg ervoor dat je een voedende lippenbalsem bij de hand hebt en smeer je handen regelmatig in met een handcrème. Vergeet niet om handschoenen te dragen als je naar buiten gaat om ze extra te beschermen tegen de kou.

Overweeg een luchtbevochtiger

Een andere geweldige manier om je huid in de winter te verzorgen, is door een luchtbevochtiger in je huis te plaatsen. Deze apparaten voegen vocht toe aan de lucht, wat kan helpen om de droogte te verminderen en je huid gehydrateerd te houden. Ze kunnen ook helpen bij het verlichten van andere wintertijdproblemen, zoals droge ogen en een droge keel.

Bonus tip

Tot slot, vergeet niet dat echte schoonheid van binnenuit komt. Voed je huid door gezond te eten en voldoende water te drinken. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals zalm en chiazaad, kunnen helpen om je huid van binnenuit te hydrateren. En vergeet niet om voldoende vitamine C en E te consumeren, die beide bekend staan om hun huidversterkende eigenschappen.

Extra informatie

Wat is een winterhuid? En hoe verzorg je deze?
Wat kun je doen tegen droge lippen?
Houd je voeten ook mooi en gezond in de winter

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *