Walvissen spotten tot eind oktober bij Piura

Het najaar is een magisch seizoen. Terwijl de bladeren van kleur veranderen en de lucht een koele frisheid met zich meebrengt, is het ook een tijd waarin de natuur zich van een andere kant laat zien. Een van de meest betoverende fenomenen in deze periode? Het majestueuze schouwspel van walvissen die door de oceanen zwemmen.

Walvissen spotten tot eind oktober bij Piura

Het noorden van Peru

Liefhebbers van dit schouwspel zetten koers naar het noorden van Peru, met name naar de regio Piura, gelegen op een respectabele afstand van Lima. Vanaf de maand juli begint hier een buitengewoon avontuur, waarin de oceaan verandert in een podium voor de bultrugwalvissen. Deze reusachtige wezens hebben dan een indrukwekkende reis van ongeveer 6.000 kilometer vanuit Antarctica achter de rug en kiezen de wateren van de Zee van Piura als hun tijdelijke thuis. Hier, dicht bij de kustlijnen van plekken zoals El Ñuro en Máncora, komen ze samen om nieuw leven in de wereld te brengen.

Tot eind oktober zwemmen bultruggen voor de Peruaanse kust.

Speciale excursies

Tijdens deze maanden worden er speciale excursies georganiseerd vanuit verschillende kustgebieden, zodat bezoekers de kans krijgen om deze giganten van de oceaan van dichtbij te bewonderen. Maar de Peruaanse kust heeft meer te bieden dan alleen bultruggen. Het is een paradijs voor iedereen die gefascineerd is door het zeeleven. Hier kun je niet alleen genieten van het zicht op zeeschildpadden en zeeleeuwen, maar ook van speelse dolfijnen en een diversiteit aan vogels die het luchtruim kiezen. Een trip naar deze regio is zonder twijfel een onvergetelijke ervaring voor elke natuurliefhebber.

Het hoogste strand ter wereld vind je in Peru

Het Titicacameer, gelegen op een indrukwekkende hoogte van 3.812 meter in Peru, staat niet alleen bekend als het hoogste bevaarbare meer ter wereld of als Zuid-Amerika’s grootste watermassa, maar ook als thuisbasis van het hoogst gelegen strand: Collata Suyo. Dit unieke stukje strand, genesteld aan de zuidelijke oevers van het eiland Taquile, vormt een harmonieuze mix van natuurpracht en berglandschap. Dit charmante stukje zand biedt een serene ambiance, ideaal voor momenten van bezinning terwijl je uitkijkt over het uitgestrekte meer en de omliggende bergen. Verwacht je aan watertemperaturen tussen 11 graden tijdens koude wintermaanden en 15 graden in de warmere zomer. Een vaartocht naar dit eiland? Reserveer alvast een drietal uur voor deze ervaring.

Taquile zelf staat ook in de schijnwerpers als het eiland van meesterlijke weefkunst. De levendige en gedetailleerde textielen getuigen van eeuwenoude technieken, zorgvuldig doorgegeven van generatie op generatie. Maar dat is niet alles; het eiland komt tot leven met zijn festiviteiten en diepgewortelde tradities. Bezoekers worden betoverd door zang, dans en de pracht van authentieke kostuums die de rijke cultuur van het eiland weerspiegelen.

Erkenning voor de keuken in Cusco

TasteAtlas, dé gerenommeerde culinaire gids op mondiaal niveau, heeft een licht geworpen op de verfijnde keuken van Cusco, waarin het beste van zowel de Andes als Spanje prachtig versmelt. Deze culinaire tradities, ieder rijk aan unieke nuances, hebben samengevloeid om opmerkelijke en smaakintense fusion gerechten te creëren, denk aan delicatessen als Lomo Saltado, Aji de Gallina en Pollo a la Brasa.

Cusco, genesteld in het hart van Peru, is een ware trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Naast haar culinaire verwennerij, betovert de stad met een rijke geschiedenis, gaande van de indrukwekkende Inca-ruïnes tot de architecturale juweeltjes uit het koloniale tijdperk.

Opnames voor ‘Paddington 3’ in Machupicchu

Na het overweldigende succes van ‘Transformers, Rise of the Beasts’ in de Nederlandse filmtheaters, heeft ook de regisseur achter ‘Paddington 3’ besloten het iconische Machupicchu als achtergrond te gebruiken. De betoverende llaqta van Machupicchu, een historische Inca-nederzetting genesteld in het Andesgebergte en trots genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, zal als decor dienen voor verschillende scènes in deze nieuwe Paddington-aflevering.

Het lijkt erop dat de filmwereld het cinematografische potentieel van Peru steeds meer begint te waarderen. Tijdens de opnames van de Transformers-film trok het volledige productieteam niet alleen naar Machupicchu, maar bezocht het ook locaties zoals Cusco en het weelderige regenwoud van het land. Peru bewijst zich als een dynamisch en veelzijdig filmdecor.

Extra informatie

Begin je snowboardavontuur: Wat heb je nodig om te snowboarden?
Wintersport in Oostenrijk
Vijf perfecte landen voor wintersportliefhebbers

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *