Deze apps komen in de winter goed van pas!

Winter, het seizoen van warme truien, glühwein, gezelligheid, maar ook van gladheid, donkere dagen en vaak moeilijke reisomstandigheden. We zitten veel binnen en de behoefte aan fijne bezigheden en praktische hulpmiddelen is groot. Daarom hebben we voor jullie een lijst samengesteld met de beste apps voor de winterperiode!

Deze apps komen in de winter goed van pas!

Weer Apps: Blijf op de hoogte van winterse omstandigheden

Het is geen geheim dat de winter ons verrassend koud en sneeuwachtig weer kan brengen. Om altijd op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden, zijn apps zoals Buienradar en Weeronline je beste vrienden. Ze bieden accurate weersvoorspellingen, zodat je weet wanneer je die sjaal echt nodig hebt of wanneer de wegen mogelijk glad zijn.

Warme dranken en comfort food: de Yummly app

Wat is er beter dan op een koude winterdag genieten van een kop warme chocolademelk of een kom dampende soep? Met de Yummly app heb je toegang tot duizenden recepten voor warme dranken en comfort food. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface en je kunt recepten selecteren op basis van dieet, allergieën, kooktijd en meer.

Winter Fitness: De Runtastic App

Voor velen van ons kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven om te sporten tijdens de koude wintermaanden. Gelukkig is er de Runtastic app. Deze app biedt een breed scala aan oefeningen die je thuis kunt doen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het trotseren van de kou. En voor degenen die graag hardlopen, zijn er zelfs hardlooproutes en tips om veilig te blijven bij lage temperaturen.

Hygge-ervaring: Headspace

Hygge, het Deense concept van gezelligheid en comfort, past perfect bij de wintermaanden. De app Headspace helpt je om deze hygge-ervaring te omarmen met een verscheidenheid aan meditaties, slaapgeluiden en mindfulness-oefeningen. Gun jezelf wat tijd om te ontspannen en de winterblues op afstand te houden.

Skiplannen maken: De Ski Tracks app

Voor wintersportliefhebbers is de Ski Tracks app een must-have. Deze app registreert je ski- of snowboardactiviteiten, zoals de snelheid, afstand en hoogte. Bovendien biedt het informatie over sneeuwomstandigheden en skiroutes in verschillende skigebieden wereldwijd.

Winterfotografie: Adobe Lightroom

De winter brengt prachtige scènes met zich mee: sneeuwvlokken die op de takken van bomen vallen, kinderen die sneeuwpoppen maken, de eerste zonnestralen die door de grijze winterhemel breken. Met de Adobe Lightroom app kun je deze momenten vastleggen en bewerken tot prachtige foto’s.

NS Reisplanner: Reis Informatie

Als je vaak met het openbaar vervoer reist, weet je hoe lastig het kan zijn als het weer omslaat. Met de NS Reisplanner app kun je altijd op de hoogte blijven van eventuele vertragingen of wijzigingen in de dienstregeling, zodat je je reis daarop kunt aanpassen.

Thuisbezorgd: Laat je favoriete eten bezorgen

Wanneer het buiten koud en guur is, is er niets beter dan je favoriete comfort food laten bezorgen. Met de Thuisbezorgd-app kun je eenvoudig bestellen bij een groot aantal restaurants in jouw buurt.

Ons Kookboek: Heerlijke winterse recepten

Ben je op zoek naar heerlijke recepten om op een koude winterdag te maken? De Ons Kookboek app biedt talloze Nederlandse en internationale recepten, inclusief winterse favorieten zoals stamppot en erwtensoep.

112-Nederland: Voor noodgevallen

In de winter kunnen ongelukken zoals vallen op gladde oppervlakken vaker voorkomen. Met de 112-Nederland app heb je de mogelijkheid om snel de hulpdiensten te bereiken, waarbij je locatie direct wordt doorgestuurd naar de meldkamer.

SchaatsApp: Voor de schaatsliefhebbers

Als het genoeg vriest om de schaatsen onder te binden, dan wil je natuurlijk weten waar je het beste kunt schaatsen. De SchaatsApp geeft actuele informatie over de kwaliteit van natuurijs op verschillende locaties in Nederland.

Extra informatie

De gezelligste bordspellen voor een warme herfstavond thuis!
De Grinch is terug om Kerst te stelen in een videogame!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *