De gezelligste bordspellen voor een warme herfstavond thuis!

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de avonden langer. Het perfecte moment om gezellig binnen te blijven met vrienden of familie. En wat is er nu gezelliger dan een avondje bordspellen spelen? In deze blog nemen we je mee langs de leukste bordspellen voor een kille herfstavond. Bereid je voor op uren speelplezier en gezelligheid!

De gezelligste bordspellen voor een warme herfstavond thuis!

Een avondje strategie met Catan

Wie kent het niet, het bordspel Catan? Dit spel staat garant voor uren speelplezier waarbij strategisch denken en handelen centraal staan. Verzamel grondstoffen, bouw wegen en dorpen, en blokkeer je tegenstanders om als eerste 10 punten te behalen. Catan is het perfecte spel om de competitieve sfeer in huis te halen en je hersens te laten kraken!

Online te koop bij Bol.com

Lachen gieren brullen met Dixit

Voor de creatievelingen onder ons is er Dixit. Een spel vol fantasie waarbij je aan de hand van prachtig geïllustreerde kaarten verhalen vertelt. De andere spelers moeten raden welke kaart van jou is. Een geweldig spel voor een avond vol gelach en creatieve verhalen!

Online te koop bij Bol.com

Het mysterie van Cluedo

Duik in een wereld van mysterie en speurwerk met Cluedo. Wie heeft het gedaan, met welk wapen en in welke kamer? Ga op onderzoek uit, verzamel aanwijzingen en los de moord op voordat iemand anders het doet. Cluedo is het perfecte spel voor een spannende en uitdagende avond.

Online te koop bij Bol.com

Avontuur in Carcassonne

Carcassonne is een spannend tegellegspel waarbij je stap voor stap een middeleeuwse stad bouwt. Met elke beurt breid je de stad verder uit en probeer je zoveel mogelijk punten te scoren door de meeste en grootste kastelen, wegen en weiden te bezitten. Een avontuurlijk spel dat nooit hetzelfde is!

Online te koop bij Bol.com

Familieplezier met Ticket to Ride

Stap in de wereld van treinreizen met Ticket to Ride. Verzamel kaarten van verschillende types treinen en claim spoorwegen op een kaart van Noord-Amerika. Wie de langste routes bouwt en de meeste bestemmingen bereikt, wint het spel. Een eenvoudig te leren spel dat garant staat voor uren familieplezier!

Online te koop bij Bol.com

Het samenwerkingsverband van Pandemic

In het spannende bordspel Pandemic werk je samen om de wereld te redden van dodelijke ziektes. Door goed teamwork en strategisch denken kun je ziektes bestrijden en genezen. Een ideaal spel voor degenen die van een gezamenlijke uitdaging houden.

Online te koop bij Bol.com

De Middeleeuwse Strategie van Dominion

Bouw je eigen koninkrijk met Dominion. Dit kaartspel biedt eindeloze variaties en strategieën waarbij elke speler probeert een zo sterk mogelijk deck van kaarten te bouwen om de meeste punten te verzamelen. Een boeiend spel voor de strategische denkers onder ons.

Online te koop bij Bol.com

De fantasiewereld van Mysterium

Duik in de wereld van het paranormale met Mysterium. In dit coöperatieve spel helpt een spook de andere spelers om de omstandigheden van zijn dood op te lossen door middel van visioenen. Een mysterieus en creatief spel voor een avond vol raadsels.

Online te koop bij Bol.com

Het klassieke plezier van Monopoly

Monopoly is een klassieker die nooit verveelt. Koop straten, bouw huizen en hotels, en wordt de rijkste speler aan tafel. Een spel vol onderhandelingen en strategie, perfect voor een lange herfstavond.

Online te koop bij Bol.com

De ruimtelijke verkenning van Terraforming Mars

In Terraforming Mars nemen spelers de rol aan van corporaties die samenwerken om de planeet Mars bewoonbaar te maken. Met een mix van strategie en samenwerking, biedt dit spel een unieke ervaring voor de sciencefictionliefhebbers.

Online te koop bij Bol.com

Genieten met elkaar

De herfst is het seizoen bij uitstek om gezellig binnen te blijven en te genieten van bordspellen. Of je nu houdt van strategie, creativiteit, mysterie, avontuur of gewoon een gezellige avond met de familie, er is voor iedereen wel een spel te vinden. Deze bordspellen zorgen voor urenlang speelplezier en de mogelijkheid om op een leuke en interactieve manier tijd door te brengen met dierbaren. Elk spel heeft zijn eigen unieke thema en spelmechanismen, waardoor er voor iedereen wel iets interessants tussen zit.

Dus haal je favoriete snacks in huis, nodig wat vrienden uit, en laat spelletjesavond beginnen!

Extra informatie

Deze apps komen in de winter goed van pas!
De Grinch is terug om Kerst te stelen in een videogame!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *