Unieke multimediale expositie Kasteel Hoensbroek

Volgende maand staat de herfstvakantie weer voor de deur, en wat is er nu mooier dan een reis terug in de tijd te maken met het hele gezin? Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is een bezoek aan Kasteel Hoensbroek een absolute aanrader. Vanaf 14 oktober kun je jezelf onderdompelen in de boeiende wereld van de middeleeuwse kasteelbewoners. Dankzij de gloednieuwe tour ‘Versleutelde Verhalen’.

Unieke multimediale expositie Kasteel Hoensbroek

Een meeslepende ontdekkingstocht voor alle leeftijden

Kasteel Hoensbroek biedt een fascinerende multimediatour waarin de vroegere bewoners van het kasteel je meenemen op een virtuele reis door de tijd. Met behulp van een speciale sleutel die elke bezoeker ontvangt, kun je de magische wereld van de tentoonstelling ontgrendelen.

Een reis vol verhalen en geheimen

Wandel door eeuwenoude gangen, ontdek verborgen kamers en ga op zoek naar lang verloren schatten. Deze multimediatentoonstelling laat je kennismaken met de diverse figuren die ooit in het kasteel woonden. Alsof de stenen muren van het kasteel zelf hun verhalen fluisteren.

Nieuwe perspectieven op regionale geschiedenis

Wat de tentoonstelling zo speciaal maakt, zijn niet alleen de tot nu toe onbekende verhalen over het kasteel, maar ook de authentieke middeleeuwse artefacten die worden tentoongesteld. Het is een prachtige manier om de rijke geschiedenis van onze streek op een boeiende wijze aan het grote publiek te presenteren,” zegt Jordy Clemens, wethouder van Cultuur en Erfgoed in Heerlen.

Technologie en traditie hand in hand

De ‘Versleutelde Verhalen’ tentoonstelling is een permanent onderdeel van Kasteel Hoensbroek en zal in de toekomst verder uitbreiden naar latere tijdvakken. Het is de meest omvangrijke multimediale ervaring die momenteel in een Limburgs kasteel te vinden is. “De balans vinden tussen moderne technologie en het behoud van cultureel erfgoed was een complexe uitdaging, maar het resultaat is een verfijnde en harmonieuze presentatie,” aldus Hans Thuis, de museumdirecteur.

Een onvergetelijke herfstvakantie awaits!

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring tijdens de herfstvakantie, ‘Versleutelde Verhalen’ in Kasteel Hoensbroek biedt voor ieder wat wils. Dus pak je jas, neem je avontuurlijke geest mee en bereid je voor op een magische reis door de tijd. Tot snel in Kasteel Hoensbroek!

Extra informatie

Slagharen viert dit jaar voor het eerst Halloween
Walvissen spotten tot eind oktober bij Piura

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: Kasteel Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *