Heerlijke warme chocolademelk maak je zelf

Komt er een gure, koude dag aan? Heb je zin om op de bank te kruipen met een heerlijk warm drankje? Dan hebben we iets speciaals voor je. Hieronder vind je vijf fantastische recepten om thuis de lekkerste warme chocolademelk te maken. Voor deze lekkernijen hoef je de deur écht niet uit!

Heerlijke warme chocolademelk maak je zelf

Klassieke warme chocolademelk

Soms is er niets beter dan het origineel. Dit recept voor klassieke warme chocolademelk zal je niet teleurstellen.

Ingrediënten

  • 2 kopjes volle melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • Slagroom en chocoladeschaafsel voor garnering

Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje op middelhoog vuur. Meng in een aparte kom de cacaopoeder en suiker. Voeg een klein beetje hete melk toe aan het cacao-suikermengsel en roer tot een gladde massa. Giet het mengsel terug in de pan met de rest van de melk en roer goed. Serveer met een toef slagroom en bestrooi met chocoladeschaafsel.

Witte chocolademelk met pepermunt

Dit recept combineert de rijkdom van witte chocolade met de frisse smaak van pepermunt. Een heerlijke traktatie voor de feestdagen!

Ingrediënten

  • 2 kopjes volle melk
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 1/2 theelepel pepermuntextract
  • Slagroom en pepermuntsnoepjes voor garnering

Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg de witte chocolade toe en roer tot het gesmolten is. Voeg het pepermuntextract toe en roer goed. Serveer met een toef slagroom en bestrooi met verpletterde pepermuntsnoepjes.

Veganistische warme chocolademelk

Dit recept is perfect voor degenen die zuivel willen vermijden maar toch willen genieten van een heerlijk warme chocolademelk.

Ingrediënten

  • 2 kopjes amandelmelk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • Veganistische slagroom voor garnering

Bereiding
Verwarm de amandelmelk in een pannetje op middelhoog vuur. Meng in een aparte kom de cacaopoeder en agavesiroop. Voeg een klein beetje hete amandelmelk toe aan het cacao-agavesiroopmengsel en roer tot een gladde massa. Giet het mengsel terug in de pan met de rest van de amandelmelk en roer goed. Serveer met een toef veganistische slagroom.

Mexicaanse warme chocolademelk

Dit recept, geïnspireerd op de traditionele Mexicaanse warme chocolademelk, heeft een pittige twist.

Ingrediënten

  • 1 1/2 kopje melk (zie noot)
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 stokje kaneel
  • 2 ounces gehakte pure chocolade (70% of hoger)
  • 1 maatschepje kokossuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel versgemalen nootmuskaat
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • snufje zout

Bereiding
Combineer melk, chilipeper en kaneelstokje in een kleine sauspot op middellaag vuur. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de kaneel geurig is, af en toe roeren zodat de melk niet aanbrandt of kookt. Voeg de chocolade, suiker, vanille en specerijen toe en klop tot de chocolade gesmolten is en het mengsel glad is, ongeveer 4-5 minuten. Verwijder het kaneelstokje en de chilipeper uit de pan. Schenk in een mok en werk af met een toefje kaneel, cacaopoeder, rode pepervlokken, marshmallows en/of slagroom​1​.

Noot: Je kunt elke melk, notenmelk of melkcombinatie gebruiken die je maar wilt​1​.

Romige warme chocolademelk met pindakaas

Ja, je leest het goed. Pindakaas. Deze warme chocolademelk is een echte traktatie voor alle pindakaas- en chocoladeliefhebbers!

Ingrediënten

  • 2 kopjes volle melk
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Slagroom en mini pindakaas cups voor garnering

Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg de pure chocolade en pindakaas toe en roer tot het gesmolten is. Serveer met een toef slagroom en bestrooi met mini pindakaas cups.

Waar wacht je nog op? Pak die mokken en lepel en verwen jezelf en je geliefden met deze fantastische warme chocolademelk recepten. Laat het smaken!

Extra informatie

Zo maak je zelf die heerlijke authentieke Apfelstrudel
De lekkerste Glühwein recepten

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *