Movie Park’s Hollywood Christmas: Een ervaring zoals in een Amerikaanse kerstfilm!

Kerst heeft altijd een magische kracht, een vermogen om harten te verwarmen en ons dichter bij elkaar te brengen. Dit jaar zullen de fonkelende lichten en feestelijke gevoelens eerder schitteren dan ooit tevoren.
Duitslands meest prominente film- en pretpark, Movie Park, is van plan ons eerder in de feeststemming te brengen met hun sensationele winterevenement genaamd “Movie Park’s Hollywood Christmas“.

Movie Park's Hollywood Christmas: Een ervaring zoals in een Amerikaanse kerstfilm!

Betoverende activiteiten

Centraal staat het vermaak: er zijn meer dan tien gloednieuwe entertainmentactiviteiten gepland die zowel jong als oud zullen betoveren. Movie Park Germany zal baden in de sfeer van een kerstfilm, verlicht door meer dan een half miljoen schitterende lichtjes. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten, waaronder een nieuwe wintershow door de beroemde illusionist Christian Farla, de indrukwekkende Christmas Tree Celebration, een Meet Santa Wish Station en zelfs een winterparade. En dat is nog maar het begin. De schaatsbaan, betoverende lichtshows en vier speciaal ingerichte kerstgebieden, compleet met extra’s, zullen dit evenement onvergetelijk maken. Natuurlijk zal de normale parkactie ook volop in beweging zijn.

Kerstspektakel

Van 1 december 2023 tot 7 januari 2024 zal Movie Park tijdens 24 speciaal geselecteerde dagen het publiek trakteren op een feestelijk Amerikaans kerstspectakel, passend voor jong en oud.

Thorsten Backhaus, de algemeen directeur, deelde enthousiast: “Het organiseren van een winterevenement in Movie Park was iets waar onze bezoekers al lang om vroegen. Nu krijgen ze de kans om zich in ons park volledig onder te dompelen in hun eigen kerstfilmfantasie!” Hij voegt eraan toe: “We zijn enthousiast over de komende ‘Big American Christmas’, die niet alleen helder en levendig zal zijn, maar vooral ook boeiend. Onze winteragenda is al vastgesteld en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Magische shows!

Om die speciale Hollywood-kerstsfeer te creëren waarbij reflectie en magie hand in hand gaan, heeft Movie Park een aantal indrukwekkende versterkingen aangetrokken. Ze introduceren een betoverende nieuwe show vol magie en winterse wonderen: “A Magical Christmas Tale” van Christian Farla. Deze show, die tot wel drie keer per dag plaatsvindt in Studio 7, belooft een dynamische combinatie van zang, acrobatiek en een magische act geschikt voor het hele gezin. Het verhaal ontvouwt zich als de gerenommeerde illusionist de strijd aangaat met de kwaadaardige IJskoningin, die vastbesloten is om alle kerstcadeaus van de kinderen te stelen en de Kerstman te laten verdwijnen. Met een heroïsche reis naar de Noordpool, zet Christian Farla alles op alles om de Kerstman terug te brengen. Alleen dan kan Kerstmis gered worden en kunnen de cadeaus naar hun rechtmatige eigenaren terugkeren.

Kerstelfjes en de Kerstman

Bij de grote Christmas Tree Celebration, gesitueerd bij de fontein bij de ingang, zullen kerstelfjes met hulp van de Kerstman elke dag rond 17.00 uur een majestueuze, meer dan 15 meter hoge en 2,5 ton wegende kerstboom verlichten, wat het begin van een sfeervolle avond markeert.

Manuel Prossotowicz en zijn creatieve team haalden vorig jaar al inspiratie uit de Verenigde Staten voor het evenement. Hij benadrukt: “Bij elk nieuw grootschalig project in het park streven we naar echtheid. Het doel is om onze gasten een authentieke Amerikaanse kerstervaring te bieden.

Licht in de duisternis

Terwijl de avond valt, zorgt Movie Park Germany ervoor dat duisternis geen kans krijgt. Elk uur tovert het park de “Christmas Boulevard USA” om tot een schouwspel van licht en muziek, waarbij geliefde kerstklassiekers in de spotlight staan. Daarnaast kunnen bezoekers zich vergapen aan een innovatieve mappingshow in kerstthema, die levendig wordt geprojecteerd op de façades van “Time Riders” en “The Toymaker”. Tijdens deze visuele traktatie zullen gasten worden begroet door de Kerstman en andere winterse karakters. Voor de creatie en het design van deze mappingshow is IMAmotion aan het roer, terwijl de sfeervolle muzikale tonen worden verzorgd door IMAscore. De kers op de taart? Een indrukwekkende droneshow van tien minuten. Met een zwerm van 100 drones, zullen ze niet alleen de ogen van jonge bezoekers betoveren, maar ook de hemel boven Movie Park Studios laten stralen.

Heerlijke geur van vers gebakken koekjes

Het kerstseizoen zou niet compleet zijn zonder de geur van versgebakken koekjes! Bij de Kids Cookie Factory in het California Café krijgen kinderen de kans om hun creativiteit te gebruiken en persoonlijke koekjes te ontwerpen, die ze vervolgens mee naar huis kunnen nemen. Het overdekte voorplein transformeert in een authentieke Amerikaanse kerstmarkt. En voor de sportievelingen onder ons? Hier kunnen ze hun curlingvaardigheden testen en laten zien.

Het studiomanagement presenteert met trots “Ho-Ho-Hollywood on Parade”, een winterse variant van hun beroemde parade. Met de “Christmas Boulevard USA” en de “Rockefeller Plaza” die oplichten door duizenden lichtjes, wordt een magische kerstambiance gecreëerd, en dit allemaal op de tonen van de soundtrack gebracht door IMAscore.

Niet 1, niet 2 maar 3 kerstfilms!

Maar tussen alle bedrijvigheid door is er ook ruimte voor ontspanning. De Roxy 4-D bioscoop biedt een knus toevluchtsoord tegen de winterse kou, waar bezoekers kunnen genieten van de geliefde animatiefilm “The Polar Express”. En omdat één kerstfilm nooit genoeg is, worden “Home Alone” en “Home Alone 2: Lost in New York” vertoond in Van Helsing’s Club, waar gasten ook kunnen smullen van een feestelijk buffet.

En dan is er nog S.A.M., een bekend figuur in Movie Park, die een winterse metamorfose ondergaat. Deze geliefde filmfiguur transformeert tijdens de wintermaanden in de enigszins chagrijnige Yeti S.A.D. Speciaal voor deze gelegenheid is een uniek kostuum ontworpen, zodat fans de kans krijgen om deze bijzondere Yeti te ontmoeten tijdens Meet & Greets. Daarnaast zal S.A.D. prominent aanwezig zijn op verschillende schermen gedurende “Movie Park’s Hollywood Christmas”.

En dit is slechts een greep van alles wat er te beleven zal zijn! Kom het vooral zelf ontdekken!

Extra informatie

Dino Discovery is deze herfst weer terug op Duinrell
Movie Park Hollywood Christmas gaat in december in première!
De magie van Kerstmis
De lekkerste Glühwein recepten

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© foto: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *